Exhibition Reception & Talk Show by Kazuaki Ono (Aki)
Date: Tuesday, October 7, 18:30 - 20:30 (Doors open at 18:00)
Fee: Members 1,000 yen, Non-members 2,000 yen. (1 drink per person)
To register, please contact front@fccj.or.jp or call 03-3211-3161
Cancellations less than 48 hours in advance will be charged in full.

Boasting a 38-year career as a photographer, Aki opened his AKIPAN bakery in Sydney in 2023. Guided by the theme of offering authentic Japanese bread, his products were warmly embraced by locals and tourists alike. Aki says that “This is my first attempt to bring my two passions together, and to do only what I can do.” Each time he travels across Australia for photography assignments, he encounters remarkable bakeries that not only offer bread of outstanding quality but also serve as community hubs. Southern Crust seeks to select these little-known but exceptional bakeries from all over the country, and capture their signature loaves in photographs of equally high artistry and quality. Furthermore, by portraying the character of the places where these bakeries are rooted—through perspectives never before seen—I aim to create a truly one-of-a-kind archive.

Aki enthuses that, “Running AKIPAN as both the owner and head baker has given me a unique perspective, balancing the creativity of photography with the craftsmanship of breadmaking. Just as the Australian-born Flat White has become part of coffee culture worldwide, I believe Australian bakery culture is also developing in a unique way. Through this project, my aim is to convey and reveal this evolving culture to a Japanese audience, using photography and storytelling in a way that has never been done before.”

Peter Lyon- Chair, Exhibition Committee

展示レセプション & トークショー by 小野 一秋(アキ)
日時:  10月7日(火)18:30 - 20:30 (18:00 開場)
入場料:会員 1,000円、ゲスト 2,000円 (1ドリンク付き)
申し込みは front@fccj.or.jp または03-3211-3161へお願いいたします。
イベント日48時間以内のキャンセルは、全額請求となりますので御了承下さい。

写真家歴38年超の小野氏(アキ)は、2023年にシドニーにベーカリー「AKIPAN」をオープン。「本物の日本のパン」というテーマを掲げ、地元の人々やシェフ、観光客に温かく受け入れられてきました。
「この 2つの情熱を融合させ、自分だけができることだけをやろうと思ったのが、初めての試みでした」と小野氏は語ります。
撮影でオーストラリア各地を旅するたびに、質の高いパンを提供するだけでなく、コミュニティの中心としても機能する、素晴らしいベーカリーに出会います。
Southern Crust展は、オーストラリア各地から、知られざる個性豊かなベーカリーを厳選し、それぞれのパンを、芸術性とクオリティを兼ね備えた写真で捉えることを目指しています。
さらに、これまで見たことのない視点から、ベーカリーが根付く土地の個性を捉えることで、唯一無二のアーカイブを目指します。
小野さんは「オーナー兼ヘッドベーカーとしてAKIPANを経営することで、写真の創造性とパン作りの職人技を両立させるという独自の視点を持つことができました。
オーストラリア生まれのフラットホワイトが世界中のコーヒー文化に浸透したように、オーストラリアのベーカリー文化も独自の発展を遂げていると思います。
このプロジェクトを通して、写真とストーリーテリングという、これまでにない方法で、進化するこの文化を日本の人々に伝え、発信していきたいと思っています」と熱く語ります。                

Peter Lyon- Chair, Exhibition Committee