Hagi Night
Friday February 7, 2020 6:30p.m. (Doors Open 6:15p.m.)
The City of Hagi is located in Yamaguchi prefecture at the westernmost point of Honshu. It is home to five UNESCO World Heritage sites and joined the Japan National Geopark network in 2018.
Hagi Night is your chance to get to know the real Hagi. The Mayor of Hagi Kenji Fujimichi himself will introduce you to the amazing food, drink and culture Hagi has to offer. Sample delicious local food and while you're at it pair it with one of the local brews Hagi Night will also be a chance to discover some of Hagi's beloved traditional folk handicrafts. One of the local ceramic artists will be giving a live demonstration of Hagi pottery throwing, and guests can also try their hand at Hagi doll making.
Come and discover the treasure trove Hagi has to offer.
Experience Booths:
Hagi Pottery Throwing Demonstration by Mr Tomoaki Kaneta (Ceramic Artist)
Hagi Doll Making* by Ms Yoshiko Okano
(advance registration required. 5 spaces available)
Menu:
Kenran Beef: Kenran beef is a crossbreed of cattle indigenous to Mishima in Hagi, and Holstein cows from the Netherlands. Mishima cows have been designated a Natural Monument. The meat is soft and marbled in appearance, with a rich flavor and scent. Chōshū Wagyu Beef: A Japanese Black wagyu raised on a diet of locally-grown rice straw. Mutsumi Pork: Reared in a stress-free environment, Mutsumi pigs are mainly fed dried breadcrumbs which remove the odor from the meat. Juicy and sweet, Mutsumi pork will melt in your mouth. Red Tilefish: Caught from local fishing areas, careful handling post-haul makes the red tilefish a fresh and delicious fish.
Tickets including buffet dinner and sake are: 4,500 yen (4,950 yen inc. tax)
Get your reservations in early. This is always a sell-out.
Please reserve in advance so we may make the appropriate preparations (03-3211-3161 or http://www.fccj.or.jp). Reservations canceled less than 72 hours in advance will be charged in full. Reservations and cancellations are not complete without confirmation.

Entertainment Committee
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萩ナイト
2020年2月7日(金)18時30分-20時30分 (開場 18時15分)
本州の最西端にある山口県の北部に位置する萩市は、世界文化遺産の構成資産が5つあり、今でも江戸時代の古地図がそのまま使えるほど昔ながらのまちなみが残っています。また、日本ジオパークに登録される萩の大地で育まれた、海の幸、山の幸に恵まれています。萩市長のプレゼンテーションによる萩市の魅力紹介や、萩市の食材を使った料理、地酒や地ビールの飲み比べ、萩の伝統工芸品である萩焼の萩焼作家によるろくろ実演、萩人形制作体験など萩らしいプログラムによる萩市ナイトを開催します。
体験ブースとして陶芸家、兼田知明氏による「萩焼ろくろ実演」と皆様にご参加いただける岡野芳子氏による「萩人形づくり」(要事前申込定員5名程度)も御用意しております。
食材の紹介:
見蘭牛:日本在来種で国の天然記念物である見島牛とオランダ原産ホルスタインを交配させた見蘭牛。霜降り豊かで、柔らかく香り高い、極上の品質を持ち合わせています。
長萩和牛:萩生まれ萩育ちで近隣農家から出荷される稲藁を食べ、堆肥を返すという地域住民の愛情がたっぷり注がれた 黒毛和牛です。
むつみ豚:ストレスのない環境で、乾燥したパン粉を主とした飼料で育つため臭みがなく、柔らかい肉質です。脂もすっきりとしていて、ジューシーで
甘みのある味が特徴です。
あまだい:萩のあまだいは延縄による釣り漁が中心で、漁場が近く、漁獲後の扱いが丁寧なため、新鮮でおいしいのが特徴です。
これらの萩野の素晴らしい食材を使用して皆様をお待ちしております。
料金:4,500 円(4,950 円 税込み)ブッフェ料理と熊本の地酒付です。
満席が予想されますので、お申し込みは今すぐ電話でフロントへ03 3211 3161 またはOn-line予約でどうぞ。(http://www.fccj.or.jp)
72時間以内のキャンセルはフルチャージとなりますので御注意下さい。
エンターテイメント委員会